Pas på greenkeeperne

Det er meget vigtigt at alle respekterer banepersonalet og venter med at slå indtil greenkeeperne giver tegn eller er så langt væk at man ikke har nogen som helst risiko for at ramme dem (selvom man slår drømmeslaget!)
Greenkeeperne oplever desværre ofte, at spillere afventer når greenkeeperne kører i retning mod dem, men når greenkeeperne så vender maskinen og ikke længere har øjenkontakt, så slår spillerne ud. Dette er en meget farlig situation da greenkeeperne ikke har nogen chance for at undvige, og heller ikke kan høre hvis der bliver råbt ”Fore.”
Alle greenkeeperne er trænet i at være opmærksomme på at tage hensyn ude på banen og vil lukke igennem når der er mulighed for det. Der holdes altid øje med spillerne, men ofte ventes med at vinke igennem indtil det kan ses, at spillerne er klar og når det passer med klippearbejdet.

Når der feks. klippes fairway og der nærmer sig spillere, er der følgende faktorer/overvejelser, der afgør hvornår spillere vinkes jer frem:

1.Kan jeg nå at klippe færdig på banen uden at spillerne skal vente i ”lang” tid?
2.Er spillerne klar til at slå, eller kan jeg nå et træk mere?
3.Hvor skal jeg bevæge mig hen for at være i sikkerhed og have mulighed for at undvige når jeg vinker igennem?

Som I kan se er der en lang række overvejelser, som greenkeeperne gør af sikkerhedshensyn samt for at minimere ventetid. Det betyder, at når der ikke umiddelbart vinkes igennem, er det ikke et udtryk for at greenkeeperne ikke har set spillerne, eller at der bare kan spilles, men greenkeeperne er ved at gøre klar til at vinke igennem.
Derfor afvent altid signalet fra greenkeeperen inden I slår!

Bestyrelsen