Midlertidig lokal regel: Alle vintergreens er forkert green, når der spilles til sommergreens. Lempelse efter Regel 25-3.

Da vi nu nærmer os vintermånederne kommer også en periode hvor vi kan risikere frostvejr. Derfor er vi allerede nu ved at forberede vintergreens

For at beskytte vintergreens mod alt for mange tørvehuller, træder der derfor nu en midlertidig lokal regel i kraft. Der er nu tale om en “forkert green” efter Golfreglerne, hvorfra man skal tage lempelse efter Regel 25-3. Hvis man ikke dropper fri, når bolden ligger på en forkert green, pådrager man sig to straffeslag i slagspil.

Reglen siger helt præcis følgende:

25-3. Forkert green

a. Til gene for spillet

 

En forkert green er til gene for spillet, når bolden ligger på den forkerte green.

Gene for spillerens stance eller området for hans tilsigtede sving er ikke i sig selv gene for spillet efter denne Regel.

b. Lempelse

Hvis en spillers bold ligger på en forkert green, må han ikke spille bolden, som den ligger. Han skal tage lempelse uden straf som følger:

Spilleren skal løfte bolden og droppe den inden for én køllelængde fra og ikke nærmere hullet end det nærmeste punkt for lempelse. Det nærmeste punkt for lempelse må ikke være i en hazard eller på en green. Når bolden droppes inden for én køllelængde fra det nærmeste punkt for lempelse, skal bolden først ramme en del af banen på et sted, som ikke har nogen gene fra den forkerte green, og som ikke er i en hazard og ikke på en green. Bolden må renses, når den er løftet efter denne Regel.

STRAF FOR OVERTRÆDELSE AF REGLEN:

Hulspil – tab af hul; slagspil – to straffeslag.